Start Fortenseizoen Nieuwe Hollandse Waterlinie

Wanneer de vleermuizen ontwaken uit hun winterslaap, gaan de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie weer open. Vanaf 19 april is iedereen van harte welkom om te genieten van het unieke karakter van de Hollandse Waterlinie. Wandelen, fietsen, varen, klimmen, spelen, luisteren naar verhalen, terrasje pikken en lekker eten. Beleef het allemaal tijdens de start van het fortenseizoen van 19 t/m 28 april 2013.

Een greep uit de vele activiteiten rondom Utrecht; op 19 april en 20 april staat de Linie in Lichterlaaie; een licht-, muziek- en theaterevenement op Fort Blauwkapel in Utrecht. Kinderen kunnen zich vermaken op Kinderkunsttheaterfestival van het Utrechtse Fort aan de Klop. Fort Vechten is op 21 april omgetoverd in een Kinderfort, met een spionnentraining, survival, springkussen, kampvuur en cupcakes versieren. Natuurliefhebbers kunnen deelnemen aan een rondleiding op het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie; Rijnauwen in Bunnik.

Voor tuinliefhebbers is er het Rotsplantenweekend op 20 en 21 april bij Fort Hoofddijk. Het Vreeswijks Museum, gevestigd op Fort Vreeswijk, heeft een bijzondere expositie over de bouw van de Prinses Beatrixsluis, dat 75 jaar geleden is gebouwd. Op 28 april vanaf 13.00 uur zijn er activiteiten op Werk aan de Korte Uitweg in Tull in ‘t Waal: er is een bijenhouder, er zijn workshops tekenen en schilderen, kinderen kunnen een vlieger beschilderen en oplaten en er zijn vleermuisverhalen.

Vanaf de start fortenseizoen is er op de forten en de omgeving van alles te doen, voor jong, oud, lekkerbekken, fietsers, wandelaars, natuur- en cultuurliefhebbers. Voor de rest van het seizoen staan o.a. op het programma: de Fortenpicknick op zondag 26 mei, Fellini op de Linie 22 en 23 juni, fortenfestival met muziek en theater van 23 tot en met 25 augustus en een Fortenfiets- en wandeltocht op 20-21 september.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk